НАЧАЛО За здравния сайт Vivata.bg

За здравния сайт Vivata.bg

Модерният начин да бъдете здрави

Грижите ли се за най-ценната си инвестиция? Кой е правилният път към доброто здраве? Давате ли пример на децата си как да тълкуват сигналите на тялото и духа си? Кога за последен път сте направили нещо за здравето си?

Това не са трудни въпроси за “Стани богат”, а подсещащи въпроси, които да ви помогнат да оцените собствената си здравна култура. По думите на Джоан Уолш човешкото здраве лесно може да бъде измерено според това какво взимаме “по две” – хапчетата или стълбите! 

Често за здравето си се сещаме едва в моментите, когато ни сполети болката, когато спешно трябва да отидем на лекар и разберем, че сме пропуснали много сигнали от тялото си, че сме изчерпали ресурса му от жизнена сила и трябва да лекуваме болестта.

Основата на доброто здраве е в ежедневните здравословни малки неща, които правим за себе си, в умния начин, по който използваме силите си, в подходящата храна, жизнена среда, в спорта, активността и излизането извън града, в профилактиката, доброто диагностициране, лечение и възстановяване. Каквото и да взимаме от здравето си, длъжни сме после да му се отплатим подобаващото с грижи, защото обратното означава да режем клона, на който седим.

Здравният сайт Vivata.bg е вашият ежедневен онлайн пътеводител в здравната вселена на един клик разстояние до най-важните въпроси на съвременния начин на живот, актуалните достижения на традиционната и алтернативна медицина, съветите на водещи специалисти и една важна червена лампичка, която да ви държи заинтересовани за най-важното ви – здравето – вашето и на вашите деца.

Vivata.bg е различен здравен сайт, който е фокусирам върху наистина важната и полезна информация, а не към “пълнене” на мрежата с безполезни “здравни новини”, повечето от които дори вредни и опасни за приложение. Философията ни се крепи на три качества:

  • бързина – директен достъп до новите достижения на медицината, мнения на водещи български и чужди специалисти, актуална информация за лечебни методи, изследвания, медикаменти и открития, информация, която ви дава база за по-ясно и убедено решение, винаги когато ви се налага да предприемете стъпка по посока по-доброто си здраве.
  • полза за читателя – в основата на сайта е залегнало убеждението ни, че вие сте попаднали тук, за да намерите нещо полезно и ние правим възможното да го получите в най-удобен и информативен вид и да очаквате още всеки следващ ден. Интернет, макар и пренаселен със “здравни сайтове”, остава място, където е трудно да се ориентирате в правилната, точна и истински полезна информация, затова ние отсяваме, пишем и публикуваме само за най-успешните, доказали ефективността си лечебни методи, като правим пътя от болестта до излекуването по-къс и по-бърз.
  • квалитетни автори – материалите, публикувани в сайта, се подготвят от квалифициран екип медици от различни специалности, като подбираме актуална и важна тематика, а мненията им отразяват съвременното ниво на конвенционалната и алтернативна медицина. Това е най-отличителната черта на сайта Vivata.bg – той се пише от специалисти в областта си. Такива са нашите автори, нашите редактори и консултанти. Всеки материал е написан с вещина и професионализъм и отразява опита и знанията на специалист, чийто съвети са помогнали на мнозина.

Лесна навигация

Многобройните категории, в които е подредено съдържанието на сайта, покриват цялото разнообразие от теми, които биха ви заинтригували. Използвайте падащите менюта от горната лента за навигация, за да стигнете до всички категории в сайта.

Разбира се, има и по-лесен начин, особено ако знаете какво търсите – просто въведете търсената дума в полето за търсене и натиснете Enter. Благодарение на вътрешната търсачка, сайтът ще ви даде пълен списък с всичко публикувано по желаната тема. Vivata.bg следва новите информационни технологии и се отваря и чете без проблем на всички мобилни устройства – смартфони, таблети, нетбуци, както и на добрия стар настолен компютър. Съдържанието му е достъпно, както в дома и офиса ви, така и когато сте навън или на път и имате нужда от нашия съвет. В самото конструиране на сайта е заложено Vivata.bg да е мобилен сайт. Сайтът е оптимизиран, за да се зарежда максимално бързо, без значение каква е връзката ви и на какво устройство го отваряте.

Винаги близо до вас

Колкото и интересен да е един сайт, ние знаем, че човек трудно намира време да посещава всичките си любими сайтове всеки ден. Работните ангажименти, ежедневието, нуждата да обръщане внимание на децата, семейството и приятелите си, да си вземем заслужена почивка, всичко това ангажира и без това оскъдното време.

Ние ценим вашето време и сме направили преживяването в сайта максимално пълно. И понеже сме убедени, че ще ви бъдем интересни сме направили сайта много комуникативен. Отделете няколко секунди и няколко клика с мишката, за да се абонирате за новините от Vivata.bg! Така всяка нова публикация ще идва директно в мейла ви, а харесвайки нашата страница във Facebook, ще ви даде възможност да ни задавате въпроси, да споделяте проблеми и да ни казвате какво искате да прочетете. Възползвайте се от тази възможност. Не е нужно да влизате тук всеки ден, за да проверите какво ново е публикувано. Всяка новоизлязла статия ще идва директно при вас, веднага след като е публикувана онлайн.

Защо избрахме да се наречем така?

Защото в европейската култура и езици думи като Vive, viva и vivat са пожелание за дълъг, щастлив и успешен живот, като едновременно с това са императив, който ни подтиква да направим нещо, за да бъдем здрави. Събудете спящите сили във вас, бъдете активни, позитивни и новите възможности в живота никога няма да ви подминат.

Спестете си сериозните проблеми, като ходите често на профилактичен преглед и се интересувате кои са характерните за възрастта ви здравни рискове. Не прибягвайте до самолечение, времето често е от значение за бързото излекуване на повечето заболявания. Самолеченията, освен че са опасни, често водят до непълно излекуване и преминаване на болестта в хронична форма, което ни кара да спрем да й обръщаме внимание и така да я оставим бавно, но сигурно да уврежда здравето ни. Хроничните заболявания подкопават здравето и при пробив и спад на имунитета, често водят до срив на цялото тяло. Недейте да “влачите” заболявания с години, бъдете отговорни към себе си и пазете най-скъпото, което притежавате – здравето си! Доброто здраве ще ви осигури много дълги години живот.

Бъдете здрави с нас!

Екипът на здравния сайт Vivata.bg