Технологиите крачат с огромни крачки и мобилният Интернет, дори и у нас, вече покрива големите градове и 70% от хората сърфират всеки ден през мобилни устройства – смартфони, таблети, нетбуци и лаптопи. Мрежата буквално се рее из въздуха и може да бъде уловена навсякъде и по всяко време от тези магични устройства. Сърфирате и четете в нета навсякъде – когато хапвате на обед в близкия ресторант, в колата, в метрото и автобуса, дори и по време на скучна театрална постановка. Довчера лукс, днес вече достъпни за всеки! Мечтите бързо стават реалност. Целият свят днес е побран в джоба ни, целият потенциал от знание и възможност да общуваме и се свържем със света е на един клик разстояние.

Мрежата и тенденциите, които тя налага се променят със светкавични темпове, а от желаещите да останат на гребена на вълната вече се изисква много повече усилия и креативност. Не е далече миналото, когато беше достатъчно сайтът ти да изглежда прилично на големия прашен монитор на бюрото, а за останалите платформи почти не се мислеше, но към днешна дата това е остаряло.

Vivata.bg като модерен и винаги в тон с времето и нуждите на потребителите си здравен сайт вече е “облечен” в нов responsive дизайн, чиято основна задача е да “реагира” и “разпознава” устройството на което го отваряте и да визуализира сайта по най-добрия и неотстъпващ на своя десктоп “брат” начин. Така вие не губите никаква част от удоволствието да четете любимия си сайт с еднакъв комфорт както на голям екран, така и на този на мобилния си телефон или таблет.

Отне ни доста време да създадем сайт, който да е съобразен с изискванията на по-малките екрани, по-бавната връзка, навигацията чрез допир, така че да се запази цялото удоволствие от сърфирането в него.

Ще забележите, че когато отваряте Vivata.bg на различни екрани, “умният дизайн” размества и подрежда по най-оптимален начин съдържанието на сайта.

Всичко най-хубаво от четенето на самите текстове ще се запази и в мобилната версия – в това число и страничните ленти, които са на един клик разстояние. Ще продължите да виждате централното меню събрано горе в една икона, връзките към социалните ни профили, както и полето за търсене в сайта. Така дори и да не може да се сетите къде се намираше последното интересно нещо, което сте чели, то само с едно търсене на фраза или дума, ще го откриете много лесно.

Грижейки се за вашето визуално приятно прекарване създадохме и профил в Pinterest, който може да разглеждате чрез нашия профил в Pinterest. Там са поместени в отделни категории всякакви полезни схеми, таблици и картинки, тъй като знаем, че едно изображение говори повече от хиляди думи. Посетете го!

Лесно може да станете наш фен както във Фейсбук, така и в Туитър, а за най-мързеливите или ангажираните, които нямат дори време да преровят социалните мрежи със сутрешното си кафе, предлагаме да се абонират за всички новопоявили се статии на сайта ни, които ще получават директно в пощата си.

Ако откриете някакъв проблем с функционалността на мобилната версия, не се колебайте да ни пишете в нашата Фейсбук страница, ние ще сме радостни да направим престоя ви тук максимално приятен и полезен.

Бъдете здрави!

Екипът на здрaвния сайт Vivata.bg