Какво знаете за здравето си и за възникналите здравни проблеми, често е определящо доколко правилни решения ще вземете за тяхното повлияване и лечение.

Въпреки безпрепятственият достъп до огромно количество медицинската информация в Интернет, става все по-трудно да попаднете на онази, която наистина касае вашия случай и би могла да ви бъде истински полезна.

Много вероятно е, ако търсите информация за медицински проблем, процедура, манипулация, операция или изследване, да попаднете на сложна за разбиране, противоречива, плашеща или просто безполезна и подвеждаща информация, особено след като дори официално изследване потвърди, че само 39% от здравните съвети, давани от здравни сайтове, са достоверни, а останалите са подвеждащи или напълно безполезни.

Така, оплетени в търсене и колебания, много хора могат да се откажат да търсят адекватна диагностика и лечение на сравнително лесни за лечение здравни проблеми и допълнително да усложнят състоянието си.

Често се търсят “народни” рецепти за самолечение, които носят риск от тежки усложнения или хронифициране на заболяването. Друг популярен източник на объркване е “коментирането” на изследвания, снимки и диагнози от хора във форуми и Фейсбук групи, които дават “съвети”, които се взимат насериозно и се прилага лечение на принципа “ако не помогне, поне няма да навреди”. Често пациенти спират самоволно предписаното им лечение или решават как то може да се модифицира. Пият се безразборно лекарства, хранителни добавки и без схема се прилагат различни процедури.

Правилната диагностика е истинско изкуство в медицината и често изисква много повече от едно бегло поглеждане на кръвни изследвания.

Диагноза се поставя само при лична консултация със специалист, понякога дори и няколко различни специалисти, ако проблемът е сложен, а лечението се предписва само след правилно диагностициране.

Разбира се, от съществено значение е правилното информиране на пациента за неговото реално здравословно състояние, както и алтернативите за лечението му.

Предоставянето на такава точна, съвременна, проверена и практически полезна здравна информация е основната мисия на здравния сайт Vivata.bg, затова и предоставяме възможност на нашите читатели да задават директно въпроси, на които да получат отговор в публикациите в сайта.

Ще се опитаме да отговорим на здравните ви въпроси и да ви помогнем да вземете решение за проблема си.

Моля, задавайте въпросите си на електрония адрес посочен долу.

А ето и няколко важни неща, за които искаме да ви информираме, които да имате предвид при задаването на вашите въпроси към екипа на здравния сайт Vivata.bg

Моля, преди всичко задавайте вашите въпроси по веднъж, екипът ни не се ангажира със срок в който да ви отговори, така че следете публикациите в сайта в категория “Отговори на здравни въпроси” и вижте дали сме ви отговорили.

Моля, имайте предвид, че сайтът не взима отношение по въпроси за конкретни казуси лекар-пациент, екипът ни не може да ви даде второ мнение по ваш проблем, нито да реши проблеми възникнали между вас и лекуващия ви лекар.

Въпросите ви ще бъдат цитирани в сайта, без да се упоменава вашето име или други данни, които биха могли да ви асоциират с питането. Сайтът запазва пълна анонимност на получените въпроси, включително като не цитира упоменати от вас лични данни (имена, възраст, здравен статус, координати и т.н.), имена на лекари, клиники, здравни заведения, фирми, медицински продукти и търговки марки, които сте споменали във вашия въпрос.

Изпращайки въпроса си до нас, вие ни давате право да го публикуваме в сайта и той да стане публично достояние.

Сайтът не дава онлайн консултации по зададените проблеми, нито води кореспонденция по тях с вас. Отговор на питането си може да намерите директно на страниците на сайта, така че следете новите ни публикации.

Сайтът не се ангажира да дава отговор на всеки поставен въпрос, нито със срок, в който да го направи.

Задавайте вашите здравни въпроси до нашия екип на посочения електронен адрес. Пишете ни на кирилица, уважавайте родния си език.